3 τρόποι να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο γεμάτα

Με την πάροδο του χρόνου τα χείλη μας γίνονται ολοένα και πιο λεπτά, αποκτώντας μικρές κάθετες ρυτίδες. Τα lip fillers με υαλουρονικό οξύ είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής αισθητικές επεμβάση, που «γεμίζει» άμεσα τα χείλη, διορθώνει τυχόν ασυμμετρίες στο σχήμα, τονίζοντας παράλληλα το περίγραμμά τους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές μη επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις και τεχνικές (όπως αυτές στο μακιγιάζ), που μπορούν να κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο σαρκώδη και μεγάλα.

Glossy lips
Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως τα τελευταία χρόνια, το lip gloss (ξανα)ζεί στιγμές δόξας. Το beauty staple των 90s και 00s κάνει δυναμικό comeback με φόρμουλες που ενυδατώνουν και «γεμίζουν» τα χείλη αντί να είναι κολλώδεις. Για ένα άψογο αποτέλεσμα κι εδώ, η προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο. Τα χείλη χρειάζονται ενυδάτωση, οπότε καλό είναι, πριν την εφαρμογή του lip gloss να έχεις φροντίσει να απλώσεις ένα lip balm. Το lip gloss είναι αυτό που θα εξασφαλίσει ένα πιο juicy αποτέλεσμα.

Ombré εφέ
Το ombré εφέ χρησιμοποιώντας 2 ή περισσότερες αποχρώσεις προϊόντων (κραγιόν, μολυβιών, glosses κλπ) δημιουργεί ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα. Σίγουρα, οι καφέ, μπεζ και ουδέτερες αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα στο να πετύχει κανείς πιο juicy lips. Μάλιστα, πολλοί makeup artists κάνουν το περίγραμμα μ’ ένα lip liner σε μια ή 2 αποχρώσεις πιο σκούρες από το φυσικό χρώμα των χειλιών και γεμίζουν με το κραγιόν. Εξίσου αγαπημένο makeup tip είναι να τοποθετούν διάφανο lip gloss μόνο στο κέντρο των χειλιών, πάνω από το κραγιόν/ lip gloss.

Plump It, baby
Πιο προσιτά (και οικονομικά) από τα fillers, τα plumping lip glosses εκτός από απίστευτη λάμψη προκαλούν ένα plumping εφέ, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή στην οποία εφαρμόζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν τα απλώνει κανείς μπορεί να αισθανθεί ένα έντονο τράβηγμα ή κάψιμο. Τα περισσότερα περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν και «γεμίζουν» τα χείλη όπως υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και εκτοΐνη, βοηθώντας παράλληλα στην προστασία τους. Τα χείλη δείχνουν άμεσα πιο «γεμάτα» και σαρκώδη (plumping εφέ), ενώ παράλληλα μειώνεται η εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

 

πηγή: ladylike.gr

Πηγή: lakonikos.gr