Σε εκλογικούς ρυθμούς και πάλι στη Λακωνία

Μετά και τις θρησκευτικές μας υποχρεώσεις ξαναμπαίνουμε σε έντονους εκλογικούς ρυθμούς καθώς μόλις 1 μήνας μας χωρίζει από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Αρχής γενομένης από τους αρχηγούς των κομμάτων, όπως ο Στεφ. Κασσελάκης που περιοδεύει στην Ήπειρο ή ο Ν. Ανδρουλάκης στις Κυκλάδες, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, που ξεκινά από το τέλος της εβδομάδας τις περιοδείες του και στις 13 περιφέρειες, αναμένεται να ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο.

Αντίστοιχη είναι και η διαρκώς επιταχυνόμενη κινητικότητα των υποψηφίων ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, τη Σπάρτη έχουν επισκεφτεί καμιά δεκαριά υποψήφιοι.

Άλλοι με λιγότερο θόρυβο, όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, επικεφαλής του νέου πράσινου κόμματος «Κόσμος-Μαζί Μπροστά», που εθεάθη να συντρώγει κάτω από τις πηγές του Ταϋγέτου, και κάποιοι σηκώνοντας περισσότερη «σκόνη» στο πέρασμά τους, σαν τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, υποψήφιο με τη ΝΔ με τον οποίο έσπευδαν μικροί – μεγάλοι να φωτογραφηθούν, άπαντες επιχειρούν να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτών στην σπουδαιότητα των ερχόμενων εκλογών.

Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει στις εμφανίσεις, καθώς οι Ολυμπία Τεληγιορίδου, Έλενα Κουντουρά, Παναγ. Κουρουμπλής και Ζαχαρούλα Τσιριγώτη έχουν ήδη δώσει το προσωπικό τους στίγμα. Οι Κ. Τσουκαλάς και Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησαν για την Ευρώπη της επόμενης πενταετίας, ενώ οι Βούλα Πατουλίδου και Π. Δήμας από τη ΝΔ «έτρεξαν» τη Σπάρτη.

Το προσεχές Σάββατο, το πρωί, αναμένεται στη λακωνική πρωτεύουσα και ο πρ. αναπλ. υπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πηγή: lakonikos.gr