Δημοφιλής βρετανική εκπομπή εξερευνά τη Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά ταξιδεύει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά μέσα από το βρετανικό δημόσιο κανάλι Channel 4.  Όπως μεταδίδει το monemvasianews.gr, ο δημοφιλής λακωνικός τόπος παρουσιάζεται μέσα από την εκπομπή «Treasures of the World» της Μπέτανι Χιούζ, που εξερευνά μέρη πλούσια σε εκπληκτικούς πολιτισμούς, εξελισσόμενες ανασκαφές και εκπληκτικές νέες ανακαλύψεις.

Η παραγωγή για τη Μονεμβασιά θα προβληθεί σήμερα Σάββατο (11/5) και ώρα 7:00 μμ στο Channel 4, αλλά και διαδικτυακά. Στα γυρίσματα συνέβαλε ο Σύλλογος Φωτογραφίας «Monemvasia Society», από το αρχείο του οποίου χρησιμοποιήθηκαν μοναδικά πλάνα και φωτογραφίες. Η Έφη Αναγνωστοπούλου, μέλος του συλλόγου, αρχειοφύλακας και ξεναγός, αλλά και η πρόεδρος Αν Έλντριντζ, συμμετέχουν στο επεισόδιο.

Η Αν Έλντριντζ, μιλώντας στο monemvasianews.gr δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η μοναδική καστροπολιτεία ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. Αυτή η δημοσιότητα για τη Μονεμβασία έρχεται σε μια πολύ καλή στιγμή για εμάς, μιας και ο σύλλογός μας “Monemvasia Society” κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του αυτόν τον Ιούνιο».

Πηγή: lakonikos.gr