Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του πεζογράφου και ποιητή Νίκου Γ. Πεντζίκη (1993-2023), θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Ροτόντα.

Την εκδήλωση, με τίτλο «Υπάρχω εις ό,τι με περιέχει», διοργανώνουν η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ορμύλια, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τους χαιρετισμούς που θα απευθύνει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και ο Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, τον λόγο θα πάρει ο Γέρων Ελισσαίος, καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας για να εισάγει τον κόσμο στην εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών από έργα του Πεντζίκη, με τη φωνή του Ανδρέα Καρακότα και της Μεικτής και Παιδικής Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης», με συνοδεία πιάνου από τον Βασίλη Βαρβαρέσο και βιολοντσέλο από τον Δήμο Γκουνταρούλη. Επίσης, αποσπάσματα από έργα του Νίκου Γ. Πεντζίκη θα διαβάσουν οι: Γαβριήλ Ν. Πεντζίκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αλεξάνδρα Σταμούλη.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) είναι δυνατή μόνο με πρόσκληση που διαθέτει η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαβάσαμε εδώ