Τι χρειαζόμαστε:

  • 2/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 8 ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη ή κομμένα σε φέτες
  • 1 φλυτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
  • 2 φλ.τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • 4 φλ.τσαγιού νερό
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • φρέσκο δυόσμο
  • κεφαλοτύρι ή φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το ρύζι και σωτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό ζεστό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το δυόσμο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Σε ταψί ή πυρέξ (μεγ. 24Χ34) στρώνουμε στον πάτο 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες και 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες. Αλατίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι στο πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε τις άλλες 4 ντομάτες και τις 2 πιπεριές. Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πριν τελειώσει βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή φέτα (αν θέλουμε).

Εάν χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια φέτες αντί για τριμμένο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις ντομάτες.

Πηγή: sintagespareas.gr



Το διαβάσαμε ΕΔΩ