Βατικιώτικος Αγώνας Ζωής για 12η χρονιά στη Νεάπολη

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιείται ο 12ος «Βατικιώτικος Aγώνας Zωής» στην Νεάπολη Δ. Μονεμβασίας. Πρόκειται για λαϊκό Αγώνα Δρόμου 16 και 3 χιλιομέτρων, καθώς και Δυναμικό Βάδισμα 8 χιλιομέτρων. Η διοργάνωση ανήκει στο Γενικό Λύκειο Νεάπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν:
-Πορεία δυναμικού βαδίσματος 8 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 9:00.
-Λαϊκός αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 9:15.
-Αγώνας 3 χιλιομέτρων για μαθητές και αρχάριους δρομείς, με ώρα εκκίνησης 9:30.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο παλιό Γυμνάσιο της Νεάπολης. Στους χώρους του ίδιου κτιρίου θα βρίσκονται η Γραμματεία του αγώνα, καθώς και τα αποδυτήρια.

Όριο τερματισμού για τους αγώνες δρόμου είναι οι 2 ώρες, ενώ δεν υπάρχει όριο χρόνου για το δυναμικό βάδισμα. Στην διαδρομή θα υπάρχουν σημεία με νερά, καθώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια με το λογότυπο του Βατικιώτικου Αγώνα Ζωής 2024. Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στον αγώνα των 16 χλμ.

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται και την ημέρα του αγώνα από τις 7 έως τις 9 το πρωί, ωστόσο οι Σύλλογοι που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τους αθλητές τους. Τη σχετική φόρμα δήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι αθλητές πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση, υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα από τον οποίο και να συνοδεύονται.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε:
– Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
– Στο Blog του ΓΕΛ Νεάπολης, για να κατεβάσετε όλα τα αρχεία.
– Τηλέφωνα: 2734022705 (έως τις 17/5).

Πηγή: lakonikos.gr