Την απώλεια του υποστράτηγου Αθανασίου Μπάφα, του θρυλικού κομάντο, θρηνούν οι Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας. Ήταν οργανωτής των ΕΤΑ (Ελληνικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και μεγάλος υμνητής των Ελλήνων Καταδρομέων που έζησε τη φρίκη του πολέμου σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ.

Ο υποστράτηγος εξέπνευσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου μεταφέρθηκε καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, σύμφωνα με το armyvoice, δίχως αυτό πάντως να έχει επιβεβαιωθεί. Υπέστη λοίμωξη και χρειάστηκε εντατική φροντίδα για τη νοσηλεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στη Λιβαδειά.

Μετά από την αποστρατεία του, όπως αναφέρει το militaire, ασχολήθηκε εξίσου επιτυχημένα με τη δημοσιογραφία και το αμυντικό ρεπορτάζ.

O Θανάσης Μπάφας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία του θρυλικού Έλληνα στρατηγού και ιδρυτή των ΕΤΑ

Ο Μπάφας ήταν ένας από τους λίγους Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκε σε φλεγόμενα μέτωπα του κόσμου, ζώντας από κοντά τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας το 1991 και έπειτα σε επικίνδυνες αποστολές στο Ιράκ και το Αρμπίλ.

Ο Μπάφας αποφοίτησε το 1974 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού από την Ευελπίδων και λίγους μήνες μετά επιλέγεται στους Καταδρομείς. Εκπαιδεύτηκε ως αλεξιπτωτιστής, έκανε ελεύθερη πτώση και έβγαλε την σχολή βατραχανθρώπων (ΟΥΚ).

Μετά από ταξίδι στη Γερμανία για μετεκπαίδευση, επέστρεψε στην Ελλάδα ως ταγματάρχης, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε και υπηρέτησε ως διοικητής το Ειδικό Σώμα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ