Στη μάχη κατά της υπέρτασης το Νοσοκομείο Μολάων

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Θεωρείται η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και έναν από τους ισχυρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και άνοια. Στην Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων ,στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ), οργανώνει δύο δράσεις σε Μολάους και Παπαδιάνικα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νεοσυσταθέντος Ιατρείου Υπέρτασης στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, η ΝΜ Μολάων διοργανώνει τις κάτωθι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Μέτρησε την πίεσή σου»:
• Σάββατο 18/5 – 09:00-14:00 στους Μολάους (κλειστό γυμναστήριο)
• Κυριακή 19/5 – 09:00-14:00 στα Παπαδιάνικα (δημοτικό κατάστημα)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα για: 1. Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με πιστοποιημένα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα βραχίονα, 2. καταγραφή φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους, 3. καταγραφή αν υπάρχει διαγνωσμένη υπέρταση και αν χορηγείται θεραπεία, 4. καταγραφή συνυπαρχόντων νοσημάτων.

Πηγή: lakonikos.gr