«Μεγαλώνουμε με βιβλία…» Δράσεις φιλαναγνωσίας από το ΠΙΟΠ και τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, οργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους. στις βιβλιοθήκες της περιοχής Μοσχάτου-Ταύρου, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το βιβλίο και την ανάγνωση.

Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 (ώρες 11:30-12:30) υλοποιείται το δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών, με τίτλο «Μια ιστορία φτιαγμένη από σχήματα», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ταύρου «Κωστής Παλαμάς» (Αγίας Σοφίας 16, Ταύρος).

Μπορεί ο ήχος μιας μελωδίας να γίνει σχήμα στο χαρτί;  Έπειτα μπορεί αυτό το τυχαίο σχήμα να γίνει ήρωας μιας ιστορίας; Από πού να έρχεται και πού να πηγαίνει; Με τι μοιάζει; Τι να συναντά άραγε στη διαδρομή του;  Μικροί και μεγάλοι διασχίζουν τα μονοπάτια ανάμεσα στα βιβλία και στη συνέχεια δημιουργούν και αφηγούνται μια αυτοσχέδια και πρωτότυπη ιστορία, που θα τους ταξιδέψει πέρα από τα όρια της φαντασίας!

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Θανάσης Κοτσοβός, βιβλιοθηκονόμος

  • Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 (ώρες 11:30-13:30) υλοποιείται το βιωματικό εργαστήρι για την τρίτη ηλικία, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το βιβλίο», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Με αφορμή φράσεις από βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και τη φαντασία τους, οι συμμετέχοντες γράφουν και εικονογραφούν το δικό τους βιβλίο προκειμένου να κατανοήσουν τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου και να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και εκδότες.

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Μαργαρίτα Κωτσίνη, σύμβουλος εκδόσεων

  • Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 (ώρες 11:30-12:30) υλοποιείται το δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών, με τίτλο «Οι  βασιλιάδες της  ζαβολιάς!», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου «Μιχάλης Κατσαρός» (Πίνδου 36, Μοσχάτο).

Τα παιδιά ακούν ιστορίες για ήρωες ανυπόμονους, σκανταλιάρηδες, μικρά ζιζάνια και θηρία ανήμερα που φέρνουν τα πάνω κάτω και δημιουργούν το πορτρέτο του δικού τους σκανταλιάρη ήρωα!

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Θεοδώρα Κατσιφή, συγγραφέας

  • Την Τετάρτη 5 Ιουνίου (ώρες 11:30-13:30) υλοποιείται το βιωματικό εργαστήρι για την τρίτη ηλικία, με τίτλο «Η τρίτη ηλικία στο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Μέσα από παιδικά βιβλία που γίνονται αφορμή προσωπικής έκφρασης, οι συμμετέχοντες δημιουργούν τρυφερές ιστορίες για τον χρόνο που περνά, τη ζωή που αλλάζει και τα όνειρα που δεν τελειώνουν.

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Θεοδώρα Κατσιφή, συγγραφέας

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

ΠΙΟΠ Βιβλιοθήκη

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ: 210 3739651-2 | www.piop.grΤο διαβάσαμε ΕΔΩ