Τελευταίος χορός για την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Σε κλίμα ελεγχόμενης έντασης, «πέρασε» με τις ψήφους της δημοτικής πλειοψηφίας, η παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση του Κέντρου Σπάρτης», στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (22/5). Η παράταση δόθηκε έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, με αναθεώρηση, ακολουθώντας την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται, πως η παράταξη Τζανετέα απείχε της ψηφοφορίας, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις Βαλιώτη, Κανελλοπούλου, Αρφάνη. Ο Π. Δούκας απουσίασε.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί στις 24/4, πεντάωρη συνεδρίαση και εκτενής ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ζήτημα της Παλαιολόγου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων: Τεχνικής Υπηρεσίας, Αναπτυξιακής Πάρνωνα και αναδόχου του έργου.

Στη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου προέκυψε, εκτός των άλλων, πως Τεχνική Υπηρεσία και Αναπτυξιακή Πάρνωνα βρίσκονται σε επικοινωνία και διαβούλευση σχετικά με αλλαγές ή διορθώσεις της μελέτης τού έργου. Οι απαντήσεις της Αναπτυξιακής ήρθαν στην Υπηρεσία τη Δευτέρα (20/5) με τον Δήμο να αισιοδοξεί πως έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι δύο πλευρές θα καταλήξουν στο οριστικό πλάνο των αλλαγών. Αφού αυτό συμβεί, ο εργολάβος έχει δεσμευτεί πως άμεσα θα εκπονήσει χρονοδιάγραμμα εργασιών του έργου. Πριν έναν μήνα δεσμεύτηκε επίσης, πως αν λυθούν προβλήματα της μελέτης, με κορυφαίο τη μελέτη εφαρμογής του κεντρικού σιντριβανιού στη διασταύρωση Παλαιολόγου και Λυκούργου, έως τις 23 Οκτωβρίου «μπορούμε να ολοκληρώσουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό το έργο, περίπου 90%, όπου θα έχει και κάποια υπόλοιπα ήσσονος σημασίας» και «θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες».

Οι αντιπολιτεύσεις στο σύνολό τους, στηλίτευσαν την απουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας από την τελευταία σημαντική συνεδρίαση. Στο σύνολό τους δεν πιστεύουν πως το έργο της ανάπλασης μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 23 Οκτωβρίου από την ανάδοχο εταιρεία και έχουν την πεποίθηση πως εν τέλει το θέμα της Παλαιολόγου θα καταλήξει εις βάρος του Δήμου και των δημοτών. Ενώ, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τονίστηκε πως δεν υφίσταται θέμα αισιοδοξίας ή μη για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά υποχρέωση όλων των μερών να τηρήσουν τις «σαφείς υποχρεώσεις τους». Όπερ, έδει δείξαι.

Δ.Π.

Πηγή: lakonikos.gr