Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε ελληνική εκκλησία στο Μπράιτον της Βρετανίας, με μουσικούς να παίζουν στον ιερό ναό τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και του Μάνου Χατζηδάκη. Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εκφράζει «έντονο αποτροπιασμό» για τη μουσική εκδήλωση, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για περιστατικό «ανυπακοής της Εκκλησιαστικής Αρχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατειρών και Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει ότι «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης. Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το διαβάσαμε εδώ