Ευστόχησαν αθλητισμός και εκπαίδευση στο 12ο «Sparta All-Star Game» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη (22/5) το 12o «Sparta All-Star Game», το οποίο στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία. Διοργανωτής ήταν το Εργαστήριο Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) σε συνεργασία με τον φοιτητικό σύλλογο και τους φοιτητές του 3ου έτους του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σπάρτης, μεταξύ των επίλεκτων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επίλεκτων Σπάρτης. Το κατάμεστο από φιλάθλους γυμναστήριο και η πληθώρα χορηγών της εκδήλωσης καταδεικνύει την ουσιαστική διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την τοπική κοινωνία της Λακωνίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν και βραβευτήκαν ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος. Επίσης, βραβεία έλαβαν ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Μιχάλης Πελεκάνος, δια αντιπροσώπου ο εκδότης της «Today Press» και χορηγός της εκδήλωσης, Ανέστης Γερονικολάκης, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής. Από το Επιμελητήριο Λακωνίας τιμήθηκε η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Σπαρτιατικού, που κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 72-69 υπέρ των επίλεκτων του Πανεπιστημίου, σε έναν αγώνα με νικητές τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Τον τίτλο του MVP του αγώνα κατέκτησε ο Γεώργιος Ντούσιας από την ομάδα του ΤΟΔΑ.

Ιδιαίτερο παλμό στην εκδήλωση έδωσαν η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας «DC Elite Arts» και για πρώτη χρονιά φέτος, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης.

Με εκπαιδευτικό αποτύπωμα
Με επίκεντρο τη διεύρυνση της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης των φοιτητών, το «Sparta All Star Game» έχει ξεχωριστό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του ΤΟΔΑ να διοργανώσουν και να συμμετάσχουν σε μια σημαντική αθλητική εκδήλωση. Η εκδήλωση διενεργείται στο πλαίσιο του μαθήματος «Οργάνωση Επαγγελματικού Αθλητισμού» με την επιστημονική καθοδήγηση του Παναγιώτη (Τάκη) Αλεξόπουλου και του υποψηφίου Διδάκτορα του τμήματος, Δημήτρη Κοθρούλα.


Δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω video

https://www.youtube.com/watch?v=live

Πηγή: lakonikos.gr