Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν χθες Τρίτη το βράδυ κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον των ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαδηλωτές, κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, πέταξαν πέτρες εναντίον διμοιρίας αστυνομικών που τους έκλεινε τον δρόμο προς τη διπλωματική εγκατάσταση, στην πλούσια συνοικία Λόμας δε Τσαπουλτεπέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδήλωση, που βαφτίστηκε «επείγουσα δράση για τη Ράφα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμμετείχαν περίπου 200 πολίτες, περίπου 30 από τους οποίους προσπάθησαν να σπάσουν και να απομακρύνουν μεταλλικές μπαριέρες που εμπόδιζαν την πρόσβαση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Αστυνομικοί με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και επιστρέφοντας τις πέτρες που τους πετούσαν οι διαδηλωτές, διαπίστωσε η ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μετά τον βομβαρδισμό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας την Κυριακή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία στον θύλακα.Το διαβάσαμε εδώ