Φορολογικό πανόραμα σε Σπάρτη και Τρίπολη

Σεμινάριο με θέμα «Επίκαιρο φορολογικό πανόραμα» διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), το διήμερο 16-17 Μαΐου σε Σπάρτη και Τρίπολη.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν o Γιώργος Χριστόπουλος, φοροτεχνικός -οικονομολόγος, συγγραφέας βοηθημάτων, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven–μέλος της «Μental Group Γ. Χριστόπουλος Συνεργάτες», τ. Καθηγητής ΤΕΙ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη και τη δεύτερη στο Επιμελητήριο Αργολίδας, με μεγάλη ανταπόκριση από τους ενδιαφερόμενους. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού  Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του ΟΕΕ, Παναγιώτης Κρητικός, καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων Φοροτεχνικών-Λογιστών, Αρκαδίας, Γιώργος Ασκούνης και Λακωνίας,  Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μπούχαλης.

Συμμετείχαν αρκετοί λογιστές-φοροτεχνικοί και εφοριακοί, στους οποίους μετά το πέρας της εισήγησης δόθηκαν αρκετές απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με βάση τον τελευταίο Ν.5073/2023, η μεταφορά ζημιάς σε περίπτωση που τα κέρδη είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό, ενώ έγινε ανάλυση μέσω χρηστικών παραδειγμάτων.

Τέλος η διοίκηση του ΟΕΕ επεσήμανε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, λόγω δυσκολιών των συστημάτων της ΑΑΔΕ, καθώς και τον ενδεικτικό τιμοκατάλογο λογιστών-φοροτεχνικών, που είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: lakonikos.gr