Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν πολυώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δεκατρείς, ανακοίνωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ, στους τραυματίες στο πολυώροφο κτήριο συγκαταλέγονται τουλάχιστον δυο παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήγμα έγινε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο περιφερειάρχης Σινεχούμποφ προειδοποίησε πως στα συντρίμμια ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι κι άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας. Τουλάχιστον τρεις όροφοι του κτηρίου έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ, μετά τον αρχικό βομβαρδισμό ακολούθησαν και άλλοι, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλαπλές εκρήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne μετέδωσε ότι το κτήριο χτυπήθηκε από τουλάχιστον έναν πύραυλο.

Στο Χάρκοβο είχε αποκρουστεί ρωσική επίθεση για την κατάληψη της πόλης, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των δυο κρατών, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου 2022. Όμως το Χάρκοβο τους τελευταίους μήνες υφίσταται συνεχείς επιθέσεις, ενώ μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει αρκετές κοινότητες στην ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια.

Το διαβάσαμε εδώ