Εργαστήριο παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας

Το 6ο κατά σειρά εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής «Άνθη της Πέτρας», θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου.

Η θεματική του εργαστηρίου, που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο 22-28 Ιουλίου, θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, κρήνη, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κλπ), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας, καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών/στών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας.

Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας, αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με θεωρητικά σεμινάρια σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Μάλιστα, τα «Άνθη της Πέτρας», σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής, θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέχρι τις 30 Ιουνίου, μέσω e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. κινητό-σταθερό). Όσον αφορά στην αίτηση συμμετοχής, βρίσκεται διαθέσιμη στη διεύθυνση https://www.anthitispetras.gr.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στην Αγγελική Αναστοπούλου (τηλ. 6974426422).

Πηγή: lakonikos.gr