Η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε μια μοίρα drones εναντίον της έδρας της 91ης Μεραρχίας των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (γνωστής και με την ονομασία Σχηματισμός Γαλιλαίας), που είναι υπεύθυνη για το μέτωπο με τον Λίβανο.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση της Χεζμπολάχ με μοίρα drones αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στα νότια σύνορα του Λιβάνου, παράλληλα με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, ωστόσο νωρίτερα ήχησαν τρεις φορές οι σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας τους κατοίκους για επιθέσεις από την πλευρά του Λιβάνου.

Ο στρατός ανέφερε ότι σήμερα σκότωσε ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Άλι Χουσέιν Σάμπρα, ενώ επλήγησαν και υποδομές της οργάνωσης στην περιοχή του Κοτράνι, στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η δική της επίθεση ήταν απάντηση για τον θάνατο ενός μέλους της στο χωριό Ζραρίγια. Ανέφερε επίσης ότι χθες, Κυριακή, εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Λιμάν, στο βόρειο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, κάτοικοι της Βηρυτού είπαν ότι είδαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την πόλη σήμερα.

Το διαβάσαμε εδώ