30ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοσχάτου – Ταύρου
4ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου – 3 Ιουνίου 2024

Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου:
Μέσα από τον χορό, την κίνηση και τον λόγο, τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Μοσχάτου μας παρουσίασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας τον αέναο κύκλο του νερού, από τις θάλασσες και τη στεριά στην ατμόσφαιρα και ξανά πίσω, δίνοντας παντού ζωή και ενέργεια στη φύση.
Πολλά συγχαρητήρια για αυτή την εξαιρετική δουλειά στους μικρούς μας μαθητές και στις δασκάλες τους

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

  • Θεατρική παράσταση: «Ο Κύκλος του Νερού». Το νερό αποτελεί πηγή ζωής για τον πλανήτη μας, τη Γη. Τη σημασία και τη σπουδαιότητά του την ξέρουμε όλοι. Την ύπαρξη και τη διαθεσιμότητά του τη θεωρούμε αυτονόητη. Είναι όμως; Πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε τα αποθέματα ανεξάντλητα. Σήμερα όμως ξέρουμε ότι η αλόγιστη χρήση και η ρύπανση τα έχουν ελαττώσει σημαντικά. Από την αρχή του κόσμου, το νερό ταξιδεύει ξανά και ξανά διανύοντας το ίδιο μακρινό κυκλικό ταξίδι. Από τις θάλασσες και τη στεριά στην ατμόσφαιρα και ξανά πίσω, δίνοντας παντού ζωή και ενέργεια στη φύση. Το νερό αποτελεί ένα από τα πιο προσφιλή και οικεία θέματα των μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο, που δίνει πολλές ευκαιρίες διερεύνησης, παρατήρησης, δράσης/παιχνιδιού και ευαισθητοποίησης. Μέσα από χορό, κίνηση και λόγο οι μικροί μας μαθητές, θ παρουσιάσουν αυτόν τον αέναο κύκλο.
  • Έκθεση εικαστικών με έργα των μαθητών από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα την τέχνη.

Δ/ντρια: ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Υπεύθυνοι 1ο τμήμα: ΤΟΥΛΟΥΜΕΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΑΓΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 2ο τμήμα: ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΣΚΡΙΒΑΝΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΣΙΦΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΟΥΣ ΓΙΟΥΛΙΑ 3ο τμήμα: ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΑΦΡΟΔΙΤΗ

30ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοσχάτου – Ταύρου

Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που μετρά 30 χρόνια παρουσίας και που φέτος γίνεται ακόμα πιο δυνατός με τη συμμετοχή του συνόλου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, φορέων του Δήμου και φιλοξενούμενων ομάδων. Θα φιλοξενηθούν και φέτος θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις, προβολές κ.άλλα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ φιλοξενείτε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), στο “Νίκος Τεμπονερας”στον Ταύρο και στο Θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλοφου)!

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών μέσα από την ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Φεστιβαλ εδώ!

Όλα για το Μαθητικό Φεστιβάλ Μοσχάτου – Ταύρου ΕΔΩ



Το διαβάσαμε ΕΔΩ