Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων βρίσκεται ήδη στο Μπραντς Χατς όπου διεξάγεται το τρίτο αγωνιστικό διήμερο της φετινής σεζόν στο EuroNASCAR. Με μήκος 1.944 μέτρα, έξι στροφές και χωρίς πραγματικές ευθείες για να… ξεδιπλώσουν τις αρετές τους οι V8 κινητήρες των 400 ίππων, το Brands Hatch έχει αποκτήσει τη φήμη μιας από τις πιο δύσκολες πίστες στο ημερολόγιο του EuroNASCAR.

Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από το φυσικό προφίλ της πίστας, το οποίο δημιουργεί μοναδικές στροφές, όπως το απότομο κατηφορικό τμήμα στην στροφή Paddock Hill Bend που ακολουθείται αμέσως από την ανηφορική φουρκέτα Druids. Χρειάζεται τέλεια αρμονία μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου για να γίνει ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας της NASCAR στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατατακτήριες της κατηγορίας PRO διεξήχθησαν σήμερα Σάββατο. Οι κατατακτήριες και για τις δύο κατηγορίες έγιναν στις 10.50 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και για την κατηγορία 2 στις στις 6.50 μ.μ.

Αύριο Κυριακή, 9 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες των δύο κατηγοριών. Η πρώτη κατηγορία για την EuroNASCAR PRO θα ξεκινήσει στις 3.35 μ.μ. ενώ η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της EuroNASCAR 2 ξεκίνησε στις 6.45 μ.μ.

Όλη τη δράση του αγωνιστικού διημέρου της Βαλένθια μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Ο οδηγός Θωμάς Κρασώνης είπε ότι επί βρετανικού εδάφους έκανε τα πρώτα μεγάλα βήματα της διεθνούς καριέρας του πριν από αρκετά χρόνια. Το Μπραντς Χατς, είναι μια πίστα που αγαπάει πολύ κυρίως λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, που την καθιστούν ως μία από τις πιο συναρπαστικές της Γηραιάς Ηπείρου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2024

 

 

 

Το διαβάσαμε εδώ