Εκδράμει στο γραφικό Καρπενήσι για δράση ο ΕΟΣ Σπάρτης

Ορειβατική-τουριστική εξόρμηση στο Καρπενήσι οργανώνει για τα μέλη του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 21-24 Ιουνίου.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται για την Παρασκευή 21 Ιουνίου και η επιστροφή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου. Το κόστος είναι περίπου 160 ευρώ, ενώ είναι απαραίτητη η προκαταβολή των 50 ευρώ που αφορά στην κράτηση. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6945832701 (Παναγιώτης Παππάς) και 6974844425 (Θόδωρος Καλαματιανός), τις ώρες 2:00 – 4:00 μμ.

Σημειώνεται ότι η εκδρομή πραγματοποιείται με το τουριστικό γραφείο «Skouros Tours», ενώ η τιμή περιλαμβάνει μεταφορά με το λεωφορείο και 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 21/6
3:00 μμ: Συνάντηση στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και αναχώρηση στις με λεωφορείο για Καρπενήσι. Άφιξη το βράδυ και διαμονή στο ξενοδοχείο «Ελβετία».

Σάββατο 22/6
7.30΄ πμ: πρωινό και στις 8.00 πμ αναχώρηση για το Παλιό Μικρό Χωριό. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες:
α΄ ομάδα ορειβατική: Ανάβαση στην κορυφή της Χελιδόνας (υψόμετρο 1.975 μ.). Διάρκεια πορείας περίπου 7 ώρες. Υψομετρική διαφορά +1.125
β΄ ομάδα πεζοπορική: Ξενάγηση στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο του Μικρού Χωριού.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν από το Παλιό Μικρό Χωριό στον Γαύρο και θα καταλήξουν στο Μεγάλο Χωριό. Απόσταση 4,1 χλμ. Χρόνος περίπου 2 ώρες. Στο Μεγάλο Χωριό για όσους θέλουν, υπάρχει δυνατότητα ιππασίας, ενώ αν υπάρχει χρόνος θα πραγματοποιηθεί και άλλο πεζοπορικό μονοπάτι.

Το μεσημέρι που θα επιστρέψει η ορειβατική ομάδα, θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα. Το βράδυ στο Καρπενήσι θα είναι ελεύθερο για όποια δραστηριότητα επιθυμεί ο καθένας.

Κυριακή 23/6
7.30΄ πμ: πρωινό και στις 8.00 πμ αναχώρηση για τη Μονή Προυσού. Η διαδρομή είναι περίπου 1.30 ώρα. Επίσκεψη και προσκύνημα μια ώρα. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τη Μαύρη Σπηλιά. Απόσταση 3 χλμ. Χρόνος πορείας 1.30 ώρες (πήγαινε – έλα).

Έπειτα, ακολουθεί μετάβαση στο χωριό Τόρνος. Εκεί οι πεζοπόροι θα κατέβουν από το πανέμορφο μονοπάτι των καταρρακτών στο «Μικρό Πάντα Βρέχει» και θα επιστρέψουν από το μονοπάτι των καταρρακτών. Κυκλική πορεία. Ώρες πορείας περίπου 4. Κατηγορία Ά.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Μετά θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο χωριό Κορυσχάδες.
Θα ακολουθήσει επιστροφή στο Καρπενήσι με ελεύθερο βράδυ.

Δευτέρα 24/6
7.30΄ πμ: πρωινό και στις 8.00 πμ, αφού γίνει αναχώρηση από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο χιονοδρομικό του Βελουχιού (1.850 μ.). Όποιοι επιθυμούν, θα ανέβουν στην κορυφή (2.313 μ.). Απόσταση περίπου 2,3 χλμ. Όσοι δεν θέλουν, θα απολαύσουν την θέα των γύρω κορυφών.

Πηγή: lakonikos.gr