Στη Ρώμη για το Πανευρωπαϊκό στίβου ο Γιάννης Καριοφύλλης

Στο ιστορικό στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης χτυπάει η «καρδιά» του κλασικού αθλητισμού, από την Παρασκευή 7/6 έως και τις 12 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

Η Ελλάδα μετέχει στο πρωτάθλημα με μία αποστολή 52 αθλητών και αθλητριών, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας στην ιστορία της διοργάνωσης (53 συμμετοχές είχαμε το 2002 στο Μόναχο). Το ρεκόρ θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί, αν δεν είχαν προκύψει δύο αποχές αθλητών λόγω τραυματισμών.

Στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Ελίνα Τζένγκο και άλλοι, βρίσκεται και ο Λάκωνας αθλητής Γιάννης Καριοφύλλης.

Ο αθλητής του Γ.Α.Σ. Ευρώτα (Σκάλα) αγωνίζεται στον προκριματικό των 200μ την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 12.50΄ το μεσημέρι. Τους αγώνες μεταδίδει η ΕΡΤ2.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση αποτελεί για τον Καριοφύλλη έναν σταθμό στο δρόμο για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, καθώς ο ίδιος διεκδικεί πολύτιμους βαθμούς που μπορούν να τον οδηγήσουν στην πρόκριση μέσω ranking.

Ο Γιάννης Καριοφύλλης είναι γεννημένος στις Κροκεές Λακωνίας. Πλέον, ζει και γυμνάζεται στην Αθήνα, λόγω σπουδών. Είναι φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Αν και μέλος της Εθνικής ομάδας σε όλες τις ηλιακές κατηγορίες και έχοντας «γράψει» πλήθος συμμετοχών με την Εθνική ανδρών, είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα ρεκόρ του είναι τα 10.52΄΄ στα 100 μ. (Εαρινοί Αγώνες 10/6/2023, Σέρρες) και τα 20.70΄΄ στα 200 μ. (Βαλκανικό Πρωτάθλημα 23/7/2023 Κράλιεβο).

Πηγή: lakonikos.gr