Δεν τους... καίει ο κίνδυνος φωτιάς: Βαριά «καμπάνα» για καύση κλαδιών στη Μάνη

Συλλήψεις και τσουχτερά πρόστιμα για εμπρησμούς υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες σε Λακωνία, αλλά και σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο, ενώ η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όσον αφορά τη Λακωνία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 1.875€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε οικόπεδο στην Τοπική Κοινότητα Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πασχίζει διαρκώς να αφυπνίσει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως: το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

φωτο αρχείου

Πηγή: lakonikos.gr