Λιάρου για Βιολογικό Ελαφονήσου: «Ο σημερινός δήμαρχος πανηγυρίζει στο “στρωμένο τραπέζι”»

Για απόπειρα οικειοποίησης έργων και δη των επερχόμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, από τη νυν Δημοτική Αρχή Ελαφονήσου και τον δήμαρχο Άγγελο Τσιριγωτάκη, κάνει λόγο η πρώην δήμαρχος του νησιωτικού δήμου, Έφη Λιάρου. Όπως υπενθυμίζει η ίδια, η ένταξη της υποδομής για χρηματοδότηση είχε γίνει από τον Μάρτιο του 2023, όταν εκείνη ήταν στο «τιμόνι» του λακωνικού ΟΤΑ.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δημοπράτησης του βιολογικού καθαρισμού, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (13/6), η κ. Λιάρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της Ελαφονήσου αποτελούσε βασικό πυλώνα της στρατηγικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Λυπούμαστε που ο σημερινός δήμαρχος πανηγυρίζει στο “στρωμένο τραπέζι”, όπως έκανε πρόσφατα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τον τουρισμό και όπως κάνει τώρα για το βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο του οποίου η ένταξη για χρηματοδότηση είχε γίνει από το Μάρτιο του 2023, όταν ο ίδιος ασκούσε το ιατρικό του επάγγελμα από τον… Πειραιά», υπογραμμίζει η Έφη Λιάρου και προσθέτει:

«Καλό θα είναι, ο κ. Τσιριγωτάκης να αντιληφθεί ότι το κράτος, στην ευρεία του έννοια έχει συνέχεια και ότι όσα ο ίδιος τώρα απολαμβάνει, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων που με σύστημα και συνέπεια δόθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Περιμένουμε να δούμε τα δικά του έργα που, προς το παρόν, κινούνται σε θολό τοπίο», καταλήγει η πρώην δήμαρχος Ελαφονήσου.

Πηγή: lakonikos.gr