Μία απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή είδηση μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ, όταν ένας κυνηγός δέχθηκε εξ επαφής πυροβολισμό από τον σκύλο του.


Πιο συγκεκριμένα, ο Σόνι Τζίλιγχαμ βρισκόταν καθ’ οδόν για το καθιερωμένο κυνήγι του, όταν ένας πυροβολισμός τον τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος. Αρχικά, ο νεαρός κυνηγός πίστεψε ότι είχε πέσει θύμα ενέδρας ή ελεύθερου σκοπευτή, όμως η εξήγηση ήταν πολύ πιο απλή και πρωτάκουστη… Προσπαθώντας από το νοσοκομείο, όπου μετέβη μόνος του, να θυμηθεί τις λεπτομέρειες του περιστατικού, συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι ο δράστης της παρ’ολίγο δολοφονίας του ήταν ο 5χρονος Τσάρλι, ένα ροντβάιλερ 54 κιλών που καθόταν στο μπροστινό κάθισμα και τον συνόδευε συνεχώς στις εξορμήσεις του στην ύπαιθρο μαζί με τα υπόλοιπα δύο κυνηγόσκυλά του.

Ο Τζίλιγχαμ ανέφερε στους αστυνομικούς που έσπευσαν να του πάρουν κατάθεση ότι παρατήρησε ότι το σκυλί προσπάθησε να μετακινηθεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, όταν μάλλον παραπάτησε και σφήνωσε το πόδι του στην περιοχή της σκανδάλης του κυνηγετικού όπλου, πυροβολώντας το αφεντικό του από απόσταση αναπνοής. Ωστόσο τα ειδικά σκάγια που χρησιμοποιούσε ο άντρας για να κυνηγάει διάφορα είδη πουλιών, του έσωσαν την ζωή, καθώς σε περίπτωση που το θήραμα απαιτούσε μεγαλύτερα σκάγια θα είχε επέλθει το μοιραίο. Από την πλευρά του ο Τζίλιγχαμ παραδέχθηκε πως πλέον βλέπει με καχυποψία τον Τσάρλι, ενώ με αρκετή δόση χιούμορ ανέφερε πως μάλλον το ροντβάιλερ δεν είχε πρόθεση να τον πυροβολήσει κι ότι όλα οφείλονται στην… κακιά στιγμή.Πηγή