Φωτιές: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες, καθώς πολλές περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις. Εδώ θα βρείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία.


Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία

    • Πάτημα Ασπροπύργου: Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Πάτημα Ασπροπύργου.
    • Ποταμιά Σπάρτης: Οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς που καίει σε αγροτοδασική έκταση στην Ποταμιά Σπάρτης.
    • Σιγούνι Καλαβρύτων: Η φωτιά στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων έχει προκαλέσει την κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης.
    • Κομποτάδες Λαμίας: Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν επίσης μια πυρκαγιά στην περιοχή Κομποτάδες Λαμίας.

Εξέλιξη στην Ερμιόνη Αργολίδας

Νωρίτερα, ένα νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δάρδιζα της Ερμιόνης Αργολίδας. Η πυρκαγιά αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) και οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σύλληψη για Πυρκαγιά στο Δρυμώνα Μαγνησίας

Εντωμεταξύ, σήμερα, 20 Ιουνίου 2024, συνελήφθη μια γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στο Δρυμώνα Μαγνησίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συλληφθείσα θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας. Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.