17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | McF, (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Έναρξη το Σάββατο 22/6/2024 στον Ταύρο για το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας «Εν Δράσει», μας παρουσίασε το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή. Μια εξαιρετική κωμωδία που παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε ένα κατάμεστο θέατρο!

Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου  2024, στις 20.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, οι πολίτες του Δήμου μας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, μπορούν να απολαύσουν τις ερασιτεχνικές ομάδες των Δήμων και φυσικά το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας που ανεβάζει δύο ιδιαίτερες και ξεχωριστές – η κάθε μία στο είδος της-, θεατρικές παραστάσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, είναι όμως απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο mcf.gr ή στα ταμεία του Ιδρύματος. Οι παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου θα επαναληφθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας «Εν Δράσει», στο φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής» και το έργο της Μαρίας Παπανδρέου «Δίχα τέλος και αρχή».

Η παράσταση ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής περιοδεύει:
17/6/24 Ρέντης, 22 & 23/6/24 Ταύρος, 3/7/24 Διόνυσος, 6/9/24 Νίκαια, 14/9/24 Μαραθώνας, 5 & 6/10/24 Μοσχάτο.

Πρόκειται για μία σύγχρονη φαρσοκωμωδία – κωμωδία καταστάσεων με κάποιες πολιτικές διαστάσεις. Τρείς κληρονόμοι και τρείς πόρνες, μια  Γερμανίδα επίτροπος και ένα γατάκι προσπαθούν να εξαπατήσουν έναν νταβατζή και το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.
Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μία φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής. Πρωτοστατούν με ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης ώσπου φτάνουν στο να εκμεταλλευτούν το όνομα του Άγγελου Σικελιανού, ιδρύοντας ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνοντας επιδότηση ΕΣΠΑ. Τι θα κάνουν όμως όταν έρθει η Γερμανίδα επίτροπος για τον αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας; Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση και να την παρουσιάσουν. Θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή; Το διαβάσαμε ΕΔΩ