Τα τρόφιμα που καταναλώνετε έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός σας. Ένα σωστό πρόγραμμα περιποίησης θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα με μια ισορροπημένη διατροφή.


Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να στηρίξουν το δέρμα σας και να σας προσφέρουν αψεγάδιαστο δέρμα. Τα φρούτα είναι γεμάτα με ζωτικά θρεπτικά συστατικά και διαφορετικές ιδιότητες που είναι ευεργετικές για την υγεία του δέρματός σας.

Συμβουλές φροντίδας δέρματος παπάγια

Η παπάγια είναι ένα άλλο φρούτο γεμάτο οφέλη για την υγεία καθώς και οφέλη ομορφιάς. Θα πρέπει να το εφαρμόσετε στη ρουτίνα σας στην περιποίηση της επιδερμίδας. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η αγορά εκχυλίσματος παπάγιας περιλαμβάνει πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας επειδή είναι εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα σας. Η παπάγια έχει καλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που είναι ευεργετική και για το δέρμα. Η παπάγια περιλαμβάνει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που είναι ευεργετικό τόσο για τη γενική υγεία όσο και για το δέρμα.

Οφέλη της παπάγιας για το δέρμα:

1. Η παπάγια θα δώσει στο δέρμα υγρασία που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα. Η καθημερινή χρήση παπάγιας για το δέρμα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

2. Χρησιμοποιώντας παπάγια μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της γήρανσης. Αυτό μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης. Θα σκοτώσει επίσης τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα ρυθμίσει τη μελάγχρωση.

3. Αυτό το καταπληκτικό φρούτο θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μαύρισμα. Η παπαΐνη και η βιταμίνη Α και C βοηθούν στο φωτισμό του τόνου του δέρματος και στην πρόληψη του μαυρίσματος.

4. Η χρήση παπάγιας για το δέρμα θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ακμής.

5. Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί να σας βοηθήσει με την παπάγια

6. Η παπάγια μπορεί να μειώσει την ακμή και τα δερματικά προβλήματα

Πώς να χρησιμοποιήσετε την παπάγια για το δέρμα;

  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να εφαρμόσετε παπάγια απευθείας στη διατροφή σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πακέτα παπάγια στο πρόσωπό σας.
  • Πολτοποιήστε την παπάγια και απλώστε τη σε όλο το πρόσωπο. Μπορείτε να το αναμίξετε με μέλι και λίγο γάλα (δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν έχετε σπυράκια) και θα χρησιμεύσει ως ενισχυτικό λάμψης.

“Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στην παπάγια. Εάν κάποιος έχει αλλεργία στο λάτεξ, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιεί παπάγια γιατί μπορεί να υπάρχει διασταυρούμενη αλλεργία μεταξύ των δύο. Τα άτομα που είναι αλλεργικά στο σύκο και το ακτινίδιο μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στην παπάϊνη,” εξήγησε ο Δρ Θανσίχα.