Φυσά «ΟΣΤΡΙΑ» στη Λακωνία και το φετινό καλοκαίρι

Οι «Γιορτές του Νότου» επιστρέφουν και φέτος το καλοκαίρι για πέμπτη χρονιά, με τέσσερις μουσικές βραδιές σε νέα, διαλεχτά σημεία και χωριά του Δήμου Μονεμβασίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά το μουσικό ταξίδι θα κάνει στάση και στα Κύθηρα.

Στις 28 Ιουνίου, η Δανάη Μωραΐτη και η Χριστίνα Ψύχα, με ελληνόφωνα σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια, θα δώσουν πνοή σε έναν από καιρό αφημένο και κρυφό κήπο στη Νεάπολη.

Στις 27 Ιουλίου, οι «Electric Litany» θα δημιουργήσουν ένα ονειρικό ηχοτοπίο, συνδυάζοντας post-rock, synthpop, νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική και πειραματικούς ήχους με το άγριο σκηνικό του Κάβο Μαλέα, κάτω από τα βράχια του αναρριχητικού πεδίου «Ζόμπολο» στον Άγιο Νικόλαο Βοιών.

Στις 18 Αυγούστου, τα «Κιντέρια» θα συνοδεύσουν με παραδοσιακές μουσικές το γλέντι του καλοκαιριού, κάτω από το φωτισμένο κάστρο της Αγίας Παρασκευής στο Μεσοχώρι.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) θα ερμηνεύσει αριστοτεχνικά παραδοσιακούς σκοπούς της Κρήτης, μετατρέποντας το κρητικό λαούτο σε κεντρικό μελωδικό όργανο στα Κύθηρα, στην πρώτη συνεργασία της «ΌΣΤΡΙΑ» με τον Σύλλογο «Πορτοκαλιά» του Καραβά.

Το μουσικό φεστιβάλ «ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) «Θύμβρη». «Η ΟΣΤΡΙΑ είναι το ανακάτεμα της ζωντανής μουσικής με τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και με τους ανθρώπους του. Με τις “Γιορτές του Νότου” ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μοιράσματος, συναναστροφής και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα γνωριζόμαστε με τα χωριά-στολίδια της νοτιοανατολικής Λακωνίας. Μέσα από πολιτιστικές δράσεις που αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, οραματιζόμαστε το ζωντάνεμα της επαρχίας», δηλώνει χαρακτηριστικά η ομάδα της «ΌΣΤΡΙΑ».

Υπενθυμίζεται ότι «Οι Γιορτές του Νότου» ξεκίνησαν οργανικά και αυθόρμητα το 2018 από μια παρέα νέων που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυγαν και επέστρεψαν στη Νεάπολη. Πραγματοποιήθηκαν με όρεξη και αγάπη το 2019, το 2022 και το 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και, μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενήσει το «Ross Daly», τους «Γκιντίκι», τη «Βουκολική Διαταραχή», τις «Πλειάδες», τους «Los Tre», τους «Kooba Tercu» και το «Τρίο Κατάρα».

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπως και στα τηλέφωνα 6932507219 (Αναστασία-Αρετή Γαβρίλη) και 6982077826 (Γιώργος Τάντουλος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα «ΌΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου 2024»:

• 28 Ιουνίου | Κρυμμένος Κήπος – Νεάπολη: Δανάη Μωραΐτη & Χριστίνα Ψύχα
• 27 Ιουλίου | Αναρριχητικό Πεδίο «Ζόμπολο» – Γεώπαρκο Αγίου Νικολάου: «Electric Litany»
• 18 Αυγούστου | Αγία Παρασκευή, Μεσοχώρι: «Κιντέρια»
• 14 Σεπτεμβρίου | Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καραβά, Κύθηρα: Ψαρογιώργης

Πηγή: lakonikos.gr