Σειρά εκδηλώσεων στον Κλαδά για την 50ετή επέτειο εισβολής στην Κύπρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», ο πάντα δραστήριος και δημιουργικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κλαδά προγραμματίζει ένα 4ήμερο αφιέρωμα μνήμης και τιμής στο διάστημα 14 με 17 Ιουλίου.

Επίκεντρο της διοργάνωσης για τα γεγονότα στη μαρτυρική μεγαλόνησο, θα είναι η Τρίτη 16 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, στη δράση που ετοιμάζεται, θα παρευρεθεί και ο Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, δήμαρχος του Δήμου Μόρφου, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σπάρτης. Ο κ. Χατζηαβραάμ έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλαδά και αναμένεται να είναι ο βασικός ομιλητής. Επίσης, την εκδήλωση εκείνης της ημέρας (16/7), αναμένεται να λαμπρύνει και η παρουσία του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέα Βοσκού, ο οποίος κατάγεται από την Πάνω Ζώτ(κ)εια της Κύπρου.

Τη βραδιά αναδρομής στην ιστορία, θα πλαισιώσουν και χορευτικά δρώμενα στο πνεύμα της εκδήλωσης, από συλλόγους της Κύπρου και της Κοκκινόραχης. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν:

• Ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα παρουσιάσει επετειακό χορόδραμα και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου.

• Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, το οποίο θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να γνωστοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: lakonikos.gr