Ποιος πάτησε το φρέσκο τσιμέντο έξω απ’ του Μόρφη, στο Open Mall Σπάρτης; (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχει σωτηρία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απορημένοι και σιωπηλοί δούλευαν οι εργάτες στη διασταύρωση Αγησιλάου και Βρασίδου, μπροστά απ’ του «Μόρφη». Πρωί Τετάρτης (26/6), ξανάστρωναν, με υπομονή, το τσιμέντο -που είχαν ρίξει την προηγουμένη- στο σημείο, για το έργο της ανάπλασης του Open Mall Σπάρτης. Τι είχε παιχτεί;

Την Τρίτη, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης, το συνεργείο έριξε τσιμέντο, ωραία και καλά. Αργότερα-αργότερα, αφού τέλειωσε η βάρδια κι έφυγε, λίγο μετά τις 4.00 μμ., ένας εξυπνάκιας οδηγός, κινούμενος αντίθετα στη Βρασίδου, κατέβασε τα προστατευτικά δίχτυα που είχαν τοποθετηθεί για αποτροπή της κυκλοφορίας και, σύμφωνα με αυτόπτες, «αλώνισε» το φρεσκοστρωμένο τσιμέντο με τα αυτοκίνητό του, στρίβοντας προς Αγησιλάου.

Πολλοί μίλησαν για σκηνή «νεοελληνικής τρέλας». Άλλοι είπαν για το Open Mall Σπάρτης, «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Άλλοι ζήτησαν να βρεθεί άμεσα ο υπαίτιος, από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Μια ψυχή, ζήτησε να ενημερωθεί πάραυτα ο δράστης για την αναγκαιότητα να πλύνει τα λάστιχα του οχήματός του, «για να μην τα κάψει το τσιμέντο!».

Χαμογελά, ξανά, ο κ. Γεωργαλής
Εγώ, πάλι, θα κάνω τον «δικηγόρο τού Διαβόλου»… καθώς φαντάζομαι,  κάπου μακρύτερα, τον εργολάβο του έργου, κ. Ν. Γεωργαλή, να χαμογελά ξανά και να επαναλαμβάνει: «Σας τά ‘λεγα, δεν σας τά ‘λεγα;».

Υπενθυμίζεται ότι στην μαραθώνια -5ωρη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/4), για το ζήτημα της ανάπλασης της Κων/νου Παλαιολόγου, που όπως και το Open Mall έχει αναλάβει ο ίδιος, ο κ. Γεωργαλής είχε ισχυριστεί -προκαλώντας τότε τη θυμηδία των παρισταμένων- πως το έργο της Παλαιολόγου είχε πέσει πολλές φορές θύμα βανδαλισμού, από δημότες που παραβίαζαν την περίφραξη…

Πηγή: lakonikos.gr