Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι πεπεισμένος ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διατηρήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία απέναντι στην Ρωσία.

«Πιστεύουμε ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όποια και αν είναι η πολιτική κατάσταση», δήλωσε αποκλειστικά στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) ο πρόεδρος Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τον ίδιο τρόπο, με την βούληση του γαλλικού λαού, η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως την Ουκρανία τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και ως προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αφού ευχαριστεί τη Γαλλία για την «ακλόνητη αλληλεγγύη» προς την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο 2022, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της απέναντι στην Ρωσία και ότι θα παραμείνει πιστή στις ευρωπαϊκές αξίες. Ο ουκρανός πρόεδρος απευθύνεται στο φαβορί της ψηφοφορίας, τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό, που έχει κατηγορηθεί για την εγγύτητά του με την Μόσχα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ανεξάρτητη από το Ρώσο επιτιθέμενο και θα παραμείνει προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες και σε μία Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη, την ίδια Ευρώπη που η Ουκρανία υπερασπίζεται απέναντι στην ρωσική τυραννία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ