Otapoint.gr

Βγήκαν βόλτα κι έπιασαν…«δημοσιά» αγριογούρουνα στον Μυστρά

Δεν αποτελεί πλέον «είδηση», ούτε προκαλεί δα και ιδιαίτερη έκπληξη η κυκλοφορία αγριόχοιρων σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης και όχι μόνο.

Βίντεο που αναρτήθηκε προ ημερών στο Ίνσταγκραμ εμφανίζει μια ολόκληρη… φαμίλια τού εν λόγω είδους να κάνει νυχτερινή «τσάρκα» στην περιοχή του Μυστρά. Το υλικό έχει καταγραφεί μέσα από όχημα, το οποίο όπως φαίνεται διέκοψε -εγκαίρως ευτυχώς- την πορεία του επί της ΕπΟ Σπάρτης-Μυστρά, καθώς οι τετράποδοι «διαβάτες» εφόρμησαν στον δρόμο διασχίζοντας κάθετα το οδόστρωμα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν παρέκλιναν… σπιθαμή της πορείας τους και πέρασαν ακριβώς απέναντι συνεχίζοντας την πορεία τους στα χωράφια. Όχι τίποτα άλλο, να φροντίσουν οι αρμόδιοι να υπάρξει και η κατάλληλη… διάβαση προς διευκόλυνση των ανήσυχων -τα βράδια- «διερχομένων».

Στα σοβαρά τώρα, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι τεράστιος, καθώς δεν είναι κοινό μυστικό πως τα οχήματα (τετράτροχα και δίκυκλα) αναπτύσσουν συχνά υψηλές ταχύτητες, ειδικά στην περίφημη «ευθεία» του Μυστρά. Μια ενδεχόμενη σύγκρουση μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την αυξημένη κίνηση οχημάτων ειδικά το καλοκαίρι, λόγω βυζαντινού Μυστρά, αλλά και των πολυτελών τουριστικών μονάδων και των εστιατορίων στην ευρύτερη περιοχή.

Βεβαίως, κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν και προειδοποιητικές πινακίδες για διέλευση αγριόχοιρων, που ωστόσο δύσκολα παρατηρεί κανείς. Οι ντόπιοι είναι εν μέρει υποψιασμένοι κι έχουν τον νου τους, αν και οι περισσότεροι δεν θεωρούν ότι θα έχουν αιφνιδιαστικό «συναπάντημα». Οι ξένοι όμως (υποχρεούνται να) γνωρίζουν;

Σίγουρα, πρέπει οι αρχές να λάβουν ενδεδειγμένα μέτρα…

Πηγή: lakonikos.gr

Exit mobile version