Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα κερδίσει το στοίχημα της κοινωνικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο 105,5”, η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη περίοδο, είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της κοινωνικής αντιπολίτευσης, να είμαστε παντού, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή, με εξωστρέφεια. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, η οποία θα έχει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για το αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τη συζήτηση περί “μαύρου χρήματος” στην πολιτική, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε “στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που χρωστάνε 500 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα” και πρόσθεσε: “Διαχρονικά η διαφάνεια στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εντιμότερος πρωθυπουργός που έχει περάσει από αυτό τον τόπο, ένας άνθρωπος ο οποίος η πορεία του στην αριστερά και ως πρόεδρος του κόμματος και ως πρωθυπουργός, έχει ταυτιστεί με την εντιμότητα και με τη διαφάνεια. Πάντα οι μόνοι μας πόροι είναι η κρατική χρηματοδότηση, οι συνδρομές των μελών μας και η στήριξη που λαμβάνουμε από τους βουλευτές και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί εμείς μόνο μέσα από τη διαφάνεια και μέσα στο φως, μπορούμε να πορευτούμε ως κόμμα”.

Σχετικά με τη μετεκλογική συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε: “Οφείλουμε να απαντήσουμε στις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, και να συζητήσουμε συντεταγμένα και σε βάθος, στα όργανά μας, τόσο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσο κυρίως για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε την επόμενη περίοδο. Πολλές φορές αδικείται η συζήτηση, όταν αυτή γίνεται μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ, αφού εκεί δεν υπάρχει ούτε το πλαίσιο, ούτε ο κατάλληλος χρόνος για να κατατεθούν οι σκέψεις και οι προτάσεις, και να γίνουν οι συνθέσεις, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε δημοκρατικά και συλλογικά στο κόμμα μας. Για αυτό, πρέπει να προστατεύσουμε τα όργανα και τη συλλογικότητα, γιατί εκεί είμαστε και πιο χρήσιμοι, και πιο αποτελεσματικοί”.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην “Αυγή”, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε: «Δεν υπάρχει αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος που να μη λυπάται για την αναστολή έκδοσης της ημερήσιας ‘Αυγής’. Πάρθηκε μια δύσκολη απόφαση, γιατί τα οικονομικά δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δύσκολα”. Υπενθύμισε ακόμη: «Η συζήτηση για την οικονομική βιωσιμότητα της ‘Αυγής’, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπως και με παλαιότερες συζητήσεις για αναστολή του καθημερινού φύλλου, αλλά τώρα επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων, με σκοπό να μην απολυθούν εργαζόμενοι, και να ενισχυθεί η κυριακάτικη και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας. Οι εφημερίδες είναι οι αναγνώστες της, και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η έμπρακτη στήριξη της ‘Αυγής’, να αυξηθεί η κυκλοφορία της και τα έσοδα από διαφημίσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ