«Σπάνε τη σιωπή» ενάντια στη βία οι φωτογραφίες του Αλ. Μπουγάδη

Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Σπάσε τη Σιωπή» τού Σπαρτιάτη βραβευμένου φωτογράφου, Αλέξανδρου Μπουγάδη, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (26/6) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλέξανδρος Κουρής» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (ΠΕΣ).

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, κατά τις ώρες 6:00 μμ έως 8:30΄ μμ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Στέφανος Βρεττάκος, το μέλος ΔΣ της ΠΕΣ, Γεωργία Γαλανοπούλου και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για μία έκθεση που περνά βαθιά μηνύματα μέσα από 45 μοναδικές φωτογραφίες, από τις οποίες μερικές έχουν διακριθεί αλλά και βραβευτεί διεθνώς. Ο Αλ. Μπουγάδης παρουσιάζει μια εκθεσιακή διαδρομή, που ξεκινά από τη θλίψη και τον πόνο και φτάνει στην αναγέννηση και την ελπίδα. Γίνεται λόγος για μία έκθεση, «που θα σας κάνει να αναλογιστείτε γιατί η βία δεν έχει φύλο».

«“Σπάστε τη σιωπή” και αφεθείτε σε ένα ταξίδι συναισθημάτων και σκέψεων που θα σας σημαδέψει», αναφέρει στο μήνυμά του ο καλλιτέχνης.

Ο Αλ. Μπουγάδης ευχαριστεί «πολύ την Πνευματική Εστία Σπάρτης για τον υπέροχο φιλόξενο χώρο».

Σημειώνεται ότι η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι ο «Λακωνικός Τύπος» και η ιστοσελίδα lakonikos.gr.

φωτο: Ν. Λιαράκος, Αλ. Μπουγάδης

Πηγή: lakonikos.gr