Otapoint.gr

Άσβεστη διατηρήθηκε η μνήμη των πεσόντων στους Σουστιάνους

Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων Σουστιανιτών στους διαχρονικούς αγώνες τού έθνους, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (22/6) ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Σουστιάνων. Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στη μνήμη των αγωνιστών, από την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων (2012-13), τη Μικρασιατική Εκστρατεία ως και την περίοδο του Έπους του 1940. Αλλά και προς τιμήν των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και του ολοκαυτώματος του χωριού στις 6 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως και των θυμάτων του Εμφυλίου.

Το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Σουστιάνων και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων στην είσοδο του χωριού.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λακωνίας,  Νάγια Γρηγοράκου, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Θεοφάνης Λάζαρης ως εκπρόσωπος του δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάρτης, Ιωάννης Καρμοίρης και Νικόλαος Τσούκλερης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βορδώνιας, Κωνσταντίνος Κούμαρης, η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Λογγάστρας, Λίτσα Βλαχάκη και η πρόεδρος της Κοινότητας Σουστιάνων, Μαρία Τσάκωνα. Ακόμα, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) νομού Λακωνίας, Δημήτριος Μαστρογιαννόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας, Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λογγάστρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινάκος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Λογγάστρας, Ηλίας Μαραγκός, αρκετοί συγγενείς των πεσόντων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: lakonikos.gr

Exit mobile version