Ένοχος για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος κρίθηκε σήμερα για δεύτερη φορά ο επικεφαλής της οργάνωσης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Θουριγγία Μπγερν Χέκε.

Το κρατιδιακό δικαστήριο στο Χάλε έκρινε τον κ. Χέκε ένοχο για παράβαση της νομοθεσίας περί χρήσης συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 16.900 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το στέλεχος της AfD χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Γέρα της Θουριγγίας τον περασμένο Δεκέμβριο το σύνθημα των ναζί «Όλα για την Γερμανία» και επιπλέον κάλεσε και το κοινό να τον μιμηθεί. Ο κ. Χέκε καταδικάστηκε και τον Μάιο για παράβαση του ίδιου νόμου, επειδή το 2021, σε προεκλογική εκδήλωση στη Σαξονία-‘Ανχαλτ χρησιμοποίησε το ίδιο σύνθημα. Σε αυτή τη δίκη του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 13.000 ευρώ. Ο πολιτικός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη έκφραση περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες, ωστόσο η επανάληψη της πράξης και το γεγονός ότι ο Μπγερν Χέκε ήταν δάσκαλος ιστορίας, κατέστησε τον ισχυρισμό του αναξιόπιστο στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του Μπγερν Χέκε, ενός από τους πλέον ακραίους πολιτικούς της AfD, έχουν απαγγελθεί και κατηγορίες για υποκίνηση μίσους, επειδή το 2022, έπειτα από κάποιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονταν μετανάστες, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ότι «ο δράστης πιθανώς είναι ψυχικά άρρωστος και πάσχει από τη διαδεδομένη μεταξύ των μεταναστών ασθένεια που κάνει τους ασθενείς να φωνάζουν “Αλαχού Ακμπάρ” και διαστρεβλώνει την αντίληψή τους ώστε να βλέπουν τους άπιστους οικοδεσπότες τους ως ανάξιους να ζουν».

Το διαβάσαμε εδώ