Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου: «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου»

Στη λαϊκή του Μοσχάτου βρέθηκε σήμερα (02/07/24) κλιμάκιο της Καθαριότητας Μοσχάτου – Ταύρου, ενημερώνοντας τους κατοίκους για το τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο.

Ενημέρωση ειχαμε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αθανάσιο Ντερέκα!

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέλαβε τρία νέα, υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής

Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου: «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου»

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει ήδη ξεκινήσει την τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών και συνεχίζει την τοποθέτηση τόσο στις οδούς όσο και σε επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου.

Με σύνθημα «Δώσε αξία στα Σκουπίδια σου» προτρέπουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας να συλλέγουν στους καφέ κάδους υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα από μαγειρεμένο κρέας και ψάρια, ζυμαρικά, υπολείμματα καφέ, κά. Ο Δήμος πραγματοποιεί την αποκομιδή με ειδικό απορριμματοφόρο, ενώ το υλικό οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ).

Από την 1η Ιουλίου μέχρι 5 Ιουλίου 2024 στο Δήμο μας θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων πόρτα-πόρτα με διανομή ενημερωτικού υλικού για τη χρήση και τα οφέλη του καφέ κάδου, ενώ την Τρίτη 2 Ιουλίου θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης πλησίον της λαϊκής Μοσχάτου (Στρ. Μακρυγιάννη και Σολωμού). Στο περίπτερο θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και εδαφοβελτιωτικού σε συσκευασίες δείγματος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε από τους κορυφαίους Δήμους στη συλλογή βιοαποβλήτων στους καφέ κλάδους, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Σε μία προσπάθεια να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις που δρουν στο Δήμο μας για τα οφέλη της χρήσης των καφέ κάδων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε, ξεκινάμε δράσεις ενημέρωσης. Με τη συμβολή όλων μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, να συμβάλλουμε στη μείωση της χρήσης χημικών λιπασμάτων και μέσω της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης να προάγουμε την αειφόρο ανάπτυξη».

Αυτά και μόνο μπαίνουν στους καφέ κάδους ανακύκλωσης.Το διαβάσαμε ΕΔΩ