ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Στις 4 Ιουλίου  2024 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διεργασίες της ΚΗ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργάνωσε για 28η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ¨Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας Πράξη τη Συμμετοχή¨. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και συμμετέχουν Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας καθώς και Ελληνικά Λύκεια του Εξωτερικού. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπό την ευθύνη ενός/μιας  ή δύο εκπαιδευτικών. Η επιλογή των τριακοσίων σχολείων γίνεται με μεικτά κριτήρια και κλήρωση. Οι έφηβοι βουλευτές, οι οποίοι συμμετάσχουν στις διεργασίες της Βουλής των Εφήβων από τα 300 σχολεία που κληρώνονται, επιλέγονται από ομάδες μαθητών και μαθητριών του σχολείου τους-Ομάδες συμμετοχικής Δράσης-οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος στα σχολεία και τις κοινότητές τους.

Στις 1-4 Ιουλίου 2024 ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της ΚΗ΄ Συνόδου  2023-24. Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης της Ολομέλειας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Εφήβων. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχε από τα σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου υπό την ευθύνη των εκπαιδευτικών Τηλεμάχου Σαββούλα και Ντόβα Μαρία, με εκπρόσωπο των μαθητών/τριών του σχολείου  τη μαθήτρια του Α1 τμήματος Βελλιανίτη Γερασιμίνα-Κατερίνα, η οποία συμμετείχε στην ομάδα με θέμα ¨Συμμετέχουμε, Συνδιαλεγόμαστε, Συμπράττουμε ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ¨.

Το άρθρο Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Μοσχάτου στη Βουλή των Εφήβων (εικόνες) εμφανίστηκε πρώτα στο Το Μοσχάτο Μου.Το διαβάσαμε ΕΔΩ