Αμίλητος παρέμεινε μπροστά στους αστυνομικούς ο 44χρονος που προσήχθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Παρά την πολύωρη διαδικασία δεν είπε κουβέντα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν όλη τη νύχτα. Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό και την προσαγωγή του, έγινε περίπου στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (6/7) ενώ μάλιστα τον… έπιασαν με την βαλίτσα στο χέρι, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει με τη σύντροφό του είτε για διακοπές ή στο εξωτερικό.

Ο βαρύς φάκελος του βασικού υπόπτου για την δολοφονία του τοπογράφου

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος, με τα αρχικά Γ.Κ., είναι γνωστός στις Αρχές καθώς είχε φυσική παρουσία στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία  Περικλή Παναγόπουλου. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του είχε πέσει στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε δύο ληστείες σε Πάτρα και Ναύπλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξετάζονται επίσης οι σχέσεις του με έναν από τους μεγάλους εργολάβους της Μυκόνου. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε επίσης ότι ο 44χρονος είχε εντοπιστεί από τις κάμερες στην περιοχή που έγινε η επίθεση.

Εντοπίστηκε η μηχανή του δράστη

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας», έχει εντοπιστεί η μηχανή του δράστη και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να γίνει έλεγχος για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Επίσης η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει ότι εξετάζεται καρέ – καρέ το βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον δράστη με τον σωματότυπο του ανθρώπου που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται. Κομβικό σημείο είναι το λάθος που έκανε ο δολοφόνος που ενώ φορούσε μπουφάν χειμωνιάτικο, κράνος και γάντια, μια αβλεψία την ώρα που κινούνταν με το σκούτερ μεγάλου κυβισμού πάνω στο πεζοδρόμιο είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει κατά λάθος μια διαφημιστική ταμπέλα την οποία φρόντισε να ξαναβάλει στη θέση. Αυτή ήταν η κίνηση που πρόδωσε τη σωματική του διάπλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ωστόσο πως στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένα σε αυτό το χρονικό σημείο της έρευνας. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα ενημερωθούν οι διωκτικές αρχές που θα αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν ή όχι ένταλμα σύλληψης.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ