«Πορτοκαλί» κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε όλη τη Λακωνία

Όχι μόνο παραμένει, αλλά αναβαθμίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στη Λακωνία.

Έτσι, για την Τετάρτη (10/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατηγορία 4 (πορτοκαλί χρώματος) στον ειδικό ημερήσιο χάρτη, τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης. Το σύνολο δηλαδή της γεωγραφικής έκτασης του νομού.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δ. Σπάρτης
και σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή
Ο Δήμος Σπάρτης, όπως ανακοίνωσε, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, «προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες τυχόν συμβάντα πυρκαγιών».

Συνιστά στους πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.».

Εφιστά ιδιαιτέρως προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δ. Σπάρτης (www.sparti.gov.gr) ή της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Πηγή: lakonikos.gr