Όταν μια νεαρή γυναίκα πέθανε πριν την ώρα της στην περιοχή της Puglia στην Ιταλία, ένας ξένος αισθάνθηκε υποχρεωμένος να βοηθήσει την οικογένεια που θρηνεί.


Πληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κηδείας της γυναίκας, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν περίμενε κανένα αντάλλαγμα, αλλά απλώς άκουγε τη φωνή της καρδιάς του.

Στην πόλη Fasano της νοτιοανατολικής Ιταλίας, η 25χρονη Ciela Ditano σκοτώθηκε όταν άνοιξαν οι πόρτες του ανελκυστήρα στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας της χωρίς να υπάρχει ανελκυστήρας για να επιβιβαστεί. Έπεσε τέσσερις ορόφους και σκοτώθηκε.

Τις επόμενες ημέρες, οι συντετριμμένοι γονείς Giuseppe και Giusy, δέχτηκαν μια απροσδόκητη πρωτοβουλία από ένα άγνωστο πρόσωπο.

Ο Steven Paparnesi, με καταγωγή από το Μιλάνο, είχε μετακομίσει στην επαρχία του Brindisi, όπου εργάζεται ως συντηρητής σε ένα γηροκομείο και ονειρεύεται να γίνει tattoo – artist. Δεν είχε γνωρίσει ποτέ την Ditano, αλλά ο θάνατός της τον έκανε να αναβιώσει τον χαμό της αδελφής του, Kimberly, η οποία επίσης έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή σε ηλικία 19 ετών.

Παρόλο που συνέβη πριν από 4 χρόνια, ο πόνος εκείνου του γεγονότος εξακολουθεί να παραμένει για τον νεαρό Steven, και η είδηση του θανάτου της Ditano τον έκανε να τα αναβιώσει.

«Άκουσα και είδα τους γονείς της βυθισμένους στον πόνο και αμέσως ένιωσα ότι έπρεπε να τους βοηθήσω», δήλωσε ο νεαρός στην Corriere del Mezzogiorno. «Η κατάστασή τους με άγγιξε βαθιά και έτσι αποφάσισα να κάνω αυτή τη χειρονομία, ώστε να πάρω τουλάχιστον από την οικογένεια της Ciela ένα μέρος του οικονομικού βάρους, ελπίζοντας ότι θα είναι μια μικρή ανακούφιση σε αυτές τις συνθήκες».

«Εμείς οι νέοι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα άσκοπα, αλλά εγώ μπορώ να δώσω λίγα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη τώρα και δεν θα αλλάξει η ζωή μου προς το χειρότερο, έκανα αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου», δήλωσε ο νεαρός.

Πηγή