Η ώρα της απολογίας έφθασε για την εντυπωσιακή ξανθιά «Αρχηγό» του κυκλώματος των εκβιαστών η οποία σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου θα βρεθεί ενώπιον  των ανακριτικών αρχών αντιμετωπίζοντας βαριά κακουργήματα όπως η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η 43χρονη «Νάνσυ» – όπως την γνώριζαν όλοι -είχε καταφέρει να πλασαριστεί ψευδώς  σε αυτούς που κατηγορείται ότι εκβίαζε – κυρίως καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας – ως υπάλληλος σε συμβουλευτική εταιρεία προκειμένου να φαίνεται  ασφαλισμένη και ότι έχει «νόμιμο εισόδημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα προσέγγιζε τους καταστηματάρχες τάζοντας προστασία από τους ελέγχους των δημοσίων υπηρεσιών. Το αντάλλαγμα για την… προστασία ήταν χρήματα  και τους επεσήμανε ότι  με αυτό τον τρόπο δεν θα τους βεβαιώνονται παραβάσεις και οι επιχειρήσεις τους θα λειτουργούν κανονικά.

Η «Νάνσυ» που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των εκβιασμών

Η δράση της υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2023  και σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης:

«Για να επιτύχει τους σκοπούς της και να εξαναγκάσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, η Κ.Α έδινε εντολές στους δημοσίους υπαλλήλους – μέλη της οργάνωσης να πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα που έχοντας προηγουμένως προσεγγίσει τους ιδιοκτήτες, γνώριζε ότι μετά τον έλεγχο θα ζητούσαν την συνδρομή της για να αποφύγουν την βεβαίωση παραβάσεων. Την ίδια διαδικασία ακολουθούσε και όταν ορισμένοι καταστηματάρχες χρωστούσαν χρήματα ή δεν επιθυμούσαν να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, προβαίνοντας σε απειλές σε βάρος τους και αποστέλλοντας τους υπό τις εντολές της δημοσίους υπαλλήλους για έλεγχο, ώστε να τους εκφοβίσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Νάνσυ» είχε στρατολογήσει δημοτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων που σήμερα βρίσκονται και αυτοί κατηγορούμενοι.  Πήγαινε μαζί τους για ελέγχους σε καταστήματα έχοντας δύο στόχους: Να πείσει ότι γνωρίζει τους ελεγκτές και να δώσει το μήνυμα ότι αν δεν πληρώσουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Σε καταστήματα  που οι παραβάσεις τους έκαναν «μπαμ» έδινε εντολές στους δημοσίους υπαλλήλους να βεβαιώσουν ψευδώς  ότι όλα είχαν καλώς. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έβαζε φρένο σε ελέγχους.

«Σας συμφέρει να δωροδοκείτε τους υπαλλήλους» φέρεται να λέει σε καταστηματάρχες.

Η  εντυπωσιακή ξανθιά «Αρχηγός», ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στις συνομιλίες της και επικοινωνούσε κυρίως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Μία καταγγελία τον περασμένο Απρίλιο ξεκλειδώνει τη δράση της:

«Είμαι επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας, που δραστηριοποιούμαι στο χώρο της εστίασης και θέλω να σας καταγγείλω κάτι γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή φίλων συναδέλφων μου και τους εκβιάζουν για να βγάζουν μεροκάματο. Κανείς δε θέλει να καταγγείλει την κατάσταση που θα σας πω γιατί όλοι φοβούνται, αλλά εγώ αποφάσισα να σας στείλω αυτή την καταγγελία γιατί ξέρω ότι μπορείτε να βοηθήσετε. Δύο συγκεκριμένοι άντρες δημοτικοί αστυνομικοί γυρνάνε από μαγαζί σε μαγαζί και κάνουν μηνύσεις για να συμπληρώσουν οι καταστηματάρχες από δύο ο καθένας. Όπως πολύ καλά ξέρετε στις τρεις μηνύσεις γίνεται σφράγιση. Τότε, περνάει μία κυρία που συστήνεται ως Νάνσυ και λέει ότι μπορεί να μεσολαβήσει να μην γίνει τρίτη μήνυση, αλλά εννοείται με το αζημίωτο. Αν κάποιος δεν της δώσει χρήματα μετά από λίγες μέρες, ως δια μαγείας έρχονται πάλι οι δημοτικοί και κάνουν την τρίτη μήνυση. Κάποιοι φίλοι μου υπέκυψαν στον εκβιασμό της και έδωσαν χρήματα, αλλά αυτή το έχει κάνει  σύστημα και περνάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παίρνει λεφτά και όντως μέχρι τώρα στα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν έγινε άλλος έλεγχος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση. Η Νάνσυ δε ξέρω αν είναι και αυτή δημοτικός αστυνομικός αλλά χρησιμοποιεί τηλέφωνο με αριθμό 69……. Σας παρακαλώ κάντε κάτι για να ξεβρομίσουν οι δημόσιες υπηρεσίες».

Το όφελος από τη δράση της ξεπερνά τις 700.000 ευρώ ετησίως ενώ έχει και πλούσιο ποινικό παρελθόν καθώς έχει καταδικαστεί   για «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας την μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη της διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το 2010 είχε κατηγορηθεί για «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

 

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ