Μικρές αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο της Κορινθίας – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς


Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Κορινθία σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τις απογευματινές ώρες, με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες οι οποίες κατά τόπους αναζωπυρώνονται, με τη φορά της φωτιάς να κινείται προς Νεμέα ενώ σύντομα, αναμένεται, να μεταβεί στην περιοχή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Πραγματική μάχη ενάντια στις πύρινες φλόγες έδωσαν εθελοντές, πυροσβέστες και εναέρια μέσα προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία ξεκίνησε λίγο πρις τις 2 το μεσημέρι και γρήγορα πήρε διαστάσεις, ευτυχώς όχι σε κατοικημένη περιοχή καθώς η φορά του ανέμου ήταν αντίθετη από το χωριό.

Ωστόσο, αυτή η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Πηγή