«Όλα καλά», του Γιώργου Χλούπη
Είδος Βιβλίου: Πεζογραφία
Εκδοσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Χλούπης, από το Μοσχάτο!
Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, Δικηγόρος-Λέκτορας Ποινικού Δικαίου και Αντεγκληματικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC).
Διδάσκει σε πολλές σχολές, έχει συγγράψει άλλο ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο «Οδύσσεια εν Άστει» εκδόσεις Αστάρτη, ένα παιδικό παραμύθι με τον τίτλο «Το Κουγουπάκι Πάκι-Πάκι» ΗΡΑ εκδοτική, το oπoίo παίζεται ως θεατρική παράσταση και πλήθος επιστημονικών βιβλίων και μελετών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Οδυσσέας Τρανός, είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος, καθηγητής πανεπιστημίου, με κυβερνητική θέση. Όσο πετυχημένος άλλο τόσο δυστυχής και συμβιβασμένος, ζει δίχως συγκινήσεις και συναισθηματισμούς, εγκλωβισμένος στην ψυχρή εικόνα του και σε έναν γάμο συμφέροντος, μέχρι… τη στιγμή που ανατρέπονται όλα.

Έρωτας, ίντριγκα, κυκλώματα διαφθοράς, σκάνδαλα, οργανωμένο έγκλημα, μαφία, δολοφονίες, εκβιασμοί. Ο Οδυσσέας μπλέκει στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, εγκλωβίζεται από πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ μια δολοφονική απόπειρα εναντίον του θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την πλήρη ανατροπή και ρήξη, κυρίως με τον παλιό του εαυτό.

Θα καταφέρει να ξεμπλέξει; Διακυβεύεται η ζωή του, η ψυχή του. Θα επέλθει η λυτρωτική κάθαρση; Θα μπορέσει να ζήσει με εντιμότητα, αυθεντικά και με συνέπεια;

Το μυθιστόρημα ασχολείται με τον σύγχρονο άνθρωπο που παραπαίει ανάμεσα στα πρέπει – κοινωνικές συμβάσεις και στα θέλω και εξετάζει τον φόβο ως αντίθετο συναίσθημα της αγάπης και ως ανασταλτικό παράγοντα. «Μιλά» για την αυτογνωσία, την ελευθερία και τη σχέση της με τη συνειδητότητα, τη φθορά και την εξιδανίκευση του ανεκπλήρωτου έρωτα.Το διαβάσαμε ΕΔΩ