Σε θρίαμβο της Μαν Βάι Βίβιαν Κονγκ απ’ το Χονγκ Κονγκ (Νο1 στον κόσμο) εξελίχθηκε ο τελικός στο ξίφος μονομαχίας γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά ξιφασκίας των Αγώνων του Παρισιού, καθώς κατάφερε να κάνει μία απίστευτη «επιστροφή» και να επικρατήσει της Γαλλίδας Οριέν Μαλόν-Μπρετόν με 13-12 στην παράταση.

Η Μαλόν-Μπρετόν κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο, παίρνοντας προβάδισμα με 4-0, όμως η Κονγκ κατάφερε με «ζυγισμένα» χτυπήματα στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο να ισοφαρίσει στο φινάλε σε 10-10 και σε 12-12 και να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση, όπου πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο με ένα καθοριστικό χτύπημα στα 34’’ πριν το φινάλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα η Ουγγαρέζα Έστερ Μουχάρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς επικράτησε της Εσθονής Νέλι Ντιφέρ με 15-14, έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση. Η Ντιφέρ φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα έχοντας πάρει προβάδισμα δύο πόντων προς το φινάλε της τρίτης περιόδου (10-12), όμως η Μουχάρι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φτάσει στο μετάλλιο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Μαν Βάι Βίβιαν Κονγκ (Χονγκ Κονγκ) — Χρυσό μετάλλιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Οριέν Μαλόν-Μπρετόν (Γαλλία) — Αργυρό μετάλλιο

3. Έστερ Μουχάρι (Ουγγαρία) — Χάλκινο μετάλλιο

4. Νέλι Ντιφέρ (Εσθονία)

5. Αλμπέρτα Σαντούτσιο (Ιταλία)

6. Σιχάν Γιου (Κίνα)

7. Βλάντα Χάρκοβα (Ουκρανία)

8. Ολένα Κρίβιτσκα (Ουκρανία)

Το διαβάσαμε εδώ