Στις 21:00 (ΕΡΤ1) θα ξεκινήσει ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ απέναντι στον Καναδά στο «Πιέρ Μορουά», με τον οποίο αρχίζει η «γαλανόλευκη» τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο ολυμπιακό τουρνουά της Λιλ.

Στην επιστροφή της στη διοργάνωση μετά από 16 ολόκληρα χρόνια η «επίσημη αγαπημένη» πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει βλέψεις για μετάλλιο και  διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν οι δέκα NBAers, με πιο γνωστούς τον Σέι Γκίλτζους Αλεξάντερ των Θάντερ, τον Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς και τον Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι διεθνείς μας είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων, προκειμένου να πάρουν απόψε το ροζ φύλλο, κάνοντας «ποδαρικό» με το δεξί στο «Παρίσι 2024».

Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου η Αυστραλία επιβλήθηκε με 92-80 της Ισπανίας.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρομπέρτο Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Τζόνι Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο) και Βόιτσεχ Λίτσκα (Πολωνία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως έχουν σχηματιστεί τρεις όμιλοι, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και τις δύο καλύτερες τρίτες να προκρίνονται στα προημιτελικά, που θα διεξαχθούν, όπως τα ημιτελικά και οι δύο τελικοί στο Παρίσι.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ