Μη χάσεις τις «Τσιριτσάντσουλες»

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης) προσκαλεί τους δημότες στην πρωτότυπη θεατρική κωμωδία «Πονάει το μυαλό μου 2-Η εκδίκηση του άνθρακα», που παρουσιάζει η γνωστή καλλιτεχνική κολεκτίβα «Τσιριτσάντσουλες». Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 9:00 μμ στο κάμπινγκ «Κρόνος», στο Βαθύ Γυθείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η έξοδος ωστόσο, αμφίβολη! Σπεύσατε…

Παράσταση καμπαρέ
περιδιαβαίνει την Ελλάδα

Οι «Τσιριτσάντσουλες» συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία του 2024, που μέχρι τώρα έκανε στάσεις σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το ανατρεπτικό θεατρικό τους, είναι μια παράσταση καμπαρέ, βασισμένη σε κείμενα των Μόντυ Πάιθον, Καρλ Βάλεντιν, Άντον Τσέχοφ, Δημήτρη Παπαρρηγόπουλου. Η παράσταση χτίζεται με υλικά τις τεχνικές του καμπαρέ, του αυτοσχεδιασμού και του κλόουν. Η «Εκδίκηση του άνθρακα» αποτελεί τη συνέχεια του «Πονάει το μυαλό μου», έργου που η ομάδα παρουσίασε το 2019 με μεγάλη επιτυχία. Πέντε χρόνια μετά επιστρέφει με ένα νέο καμπαρέ πάνω στο ίδιο πνεύμα, αξιοποιώντας κι άλλα κείμενα ψηλής ποιότητας. Στην ετερόκλητη παρέα των συγγραφέων, προστέθηκε κι ο Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα δικό του κείμενο, μια σκηνή από το θεατρικό του έργο «Αγορά».

Έτσι φτιάχτηκε «μια κωμωδία που καταρρίπτει τις φόρμες, ανατρεπτική, σχεδόν παράλογη, που είναι δυνατόν τόσο να σε απελευθερώσει και να φέρει την κάθαρση, όσο και να σου κάψει ολοκληρωτικά τον εγκέφαλο», όπως σχολιάστηκε από τους κριτικούς. Η υπόθεση Με τα λόγια των Τσιριτσάντσουλων: «Τι συμβαίνει; Τι είναι η ελευθερία; Τι αφυπνίζει το ναρκωμένο βερίκοκο; Τι είναι αυτό το περίεργο συναίσθημα πως ζούμε κάτι που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν; Ποια είναι η ουσία του έργου του Ζαν Πολ Σαρτρ; Πώς καταστέλλεται μια κοινωνική εξέγερση κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης; Στο φετινό καμπαρέ μας θα έχετε το ανατριχιαστικό προνόμιο να βρείτε όλες τις απαντήσεις στα πιο βαθιά υπαρξιακά ζητήματα». Η συνέχεια επί σκηνής… Πάρτε και τα καρεκλάκια σας μαζί.

Δ.Π.

Πηγή: lakonikos.gr