Πυροσβεστικό όχημα δωρήθηκε στον Εθελοντικό Σταθμό Πετρίνας

Η τελετή παράδοσης και αγιασμού ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος έλαβε χώρα σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) στην Πετρίνα Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το καινούργιο πυροσβεστικό όχημα, μάρκας Toyota Hilux 4X4 500 Lit, παραχωρήθηκε με δωρεά στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας, από τον ομογενή κ. Νικόλαο Βασιλάκο στη μνήμη του πατέρα του. Ο ίδιος, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ακολούθησε με υπομονή και επιμονή όλη την τυπική διαδικασία αποδοχής της δωρεάς από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και παραγγελίας, σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα κατασκευής της πυροσβεστικής εγκατάστασης από ελληνική εταιρεία.

Ένα «αμφίβιο» όχημα
έτοιμο για κάθε περίσταση
Το εν λόγω πυροσβεστικό όχημα είναι ευέλικτο, γρήγορο και με δυνατότητα μεταφοράς έως και τεσσάρων πυροσβεστών, που θα αποτελέσει βασικό βραχίονα της ετοιμότητας και της ταχείας ανταπόκρισης του Εθελοντικού Σταθμού Πετρίνας και γενικότερα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά τον αγιασμό τού οχήματος, κατά τη διάρκεια της μικρής τελετής που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη και τον συντονισμό του διοικητή της ΠΥ Γυθείου, Αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου, οι επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμό, συγχαίροντας τον δωρητή Νικόλαο Βασιλάκο, για αυτή την πολύ σημαντική χειρονομία. Άπαντες σχολίασαν την αξία της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, με κάθε τρόπο, στην αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, στην περίπτωση κυρίως της πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Πετρίνα, το 1/4 των κατοίκων είναι εθελοντές πυροσβέστες, γεγονός που κατατάσσει το χωριό, ποσοστιαία σε αναλογία κατοίκων, στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά.

«Εις μνήμη του “φούρνιαρη”»
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε ταυτόχρονα στη μεγάλη αξία λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας και στη σημαντική ασφάλεια που παρέχει στην ευρύτερη περιοχή.

Αξιοσημείωτο και ένδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του δωρητή ως ανθρώπου, είναι το γεγονός ότι δεν θέλησε στο πυροσβεστικό όχημα που έκανε δωρεά εις μνήμη του πατέρα του, να αναγράφεται το όνομά του, αλλά η επιγραφή: «Δωρεά μετανάστη εις μνήμη του φούρνιαρη)».

Οι παρουσίες
Τη σεμνή τελετή που οργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Νικόλαος Λαμπρινάκος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος, ο υποδιοικητής της ΠΥ Γυθείου, Πυραγός Ευγένιος Γεωργιάκος και ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας, Πυρονόμος Βασίλειος Αραχωβίτης. Ακόμα, παρέστησαν η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας, Ματίνα Καπασούρη, αντιπροσωπεία εθελοντών πυροσβεστών από τον νομό Μεσσηνίας και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης.

Βερούτης:
«Επιβράβευση της προσπάθειας»
Με ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, εξέφρασε και δημόσια τα όσα είπε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, όπου ευχαρίστησε θερμά τον Ν. Βασιλάκο για την ευγενή προσφορά στον τόπο του. Η κίνηση αυτή, σημείωσε, «στηρίζει τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη, αλλά επίσης επιβραβεύει την προσπάθεια των στελεχών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας, που έχουν αποδείξει στο πεδίο των πυρκαγιών την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα».

Πηγή: lakonikos.gr