Συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά στον Δ. Σπάρτης για κλοπή ρεύματος

Συλλήψεις επτά ατόμων πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σπάρτης, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, σε τοπικές κοινότητες του Δ. Σπάρτης και συγκεκριμένα σε οικισμούς όπου διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας. Συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας καθώς και της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν συνολικά 126 άτομα, προσήχθησαν 11 από αυτούς, ενώ συνελήφθησαν τελικά 7 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, στο πλαίσιο της δράσης, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως υπογραμμίζουν οι αστυνομικές Αρχές, οι δράσει ελέγχου θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πηγή: lakonikos.gr