Otapoint.gr

Πρώτη συνάντηση Κρητικού-Πτωχού για θέματα της Λακωνίας

Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στη Λακωνία, απασχόλησαν τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, κατά την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, μετά την εκλογή του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση άνοιξε με το επίκαιρο θέμα της διαχείρισης του νερού. «Το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας που καταγράφεται φέτος σε πολλές περιοχές ειδικά της Πελοποννήσου, έχει κινητοποιήσει και την Περιφέρεια, η οποία με την ενίσχυση του νερού άρδευσης, επιχειρεί ν’ ανασχέσει το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Κρητικός.

Επιπλέον μίλησαν:

Για την ΟΧΕ Ταϋγέτου, για την οποία ο κ. περιφερειάρχης έχει πει πως δεν παρουσίασε την ωριμότητα που ήθελαν οι εμπλεκόμενοι φορείς. «Μου τόνισε πως η ίδια μετατίθεται για αργότερα, ενώ σχεδιάζεται οριζόντια ΟΧΕ για άυλες δράσεις, που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα της Πελοποννήσου», μετέφερε ο Νεοκλής Κρητικός.

Για το Παλάτι των Δεσποτών, που θα επανασυστήσει στο κοινό τον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά, Πράξη η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Όπως ανέφερε, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τροποποιήθηκε με Απόφαση του κ. Πτωχού τον περασμένο Μάιο και ορίσθηκε για την 30η Νοεμβρίου 2024.

Εξάλλου, ο Ν. Κρητικός εξέφρασε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου την αμέριστη στήριξή του στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να εκπληρωθούν οι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί, ζητώντας του η περιφερειακή αρχή να επιδείξει την ανάλογη προσοχή για τη Λακωνία.

Πηγή: lakonikos.gr

Exit mobile version